Zaproponuj newsa Zarejestruj się Zaloguj się Zaloguj z Facebook.com Odzyskaj hasło
Profil na Facebook.com Profil na Facebook.com Profil Twitch.tv
Szukanie zaawansowane

LISTA RECENZJI

Super Penguins

Dodał: Piotr "Piotru" Ostrowski | 02-10-2012 20:41

Dzisiejsza data przejdzie do historii GIEROmaniaka, jako jedna z najważniejszych. Pierwsza recenzja gry na Androida, to krok w kierunku nowych trendów, które wciąż namnażają się jak bakterie w sezonie wiosennym. Tym razem poświęćmy odrobinę uwagi na grę pt. „Super Penguins”. Nazwa jest wyjątkowo chwytliwa, bo kto nie lubi słodkich i uroczych pingwinków, biegających po planszy, uroczo przy tym kręcąc ogonkiem? Dołóżmy do tego jeszcze cudaczne wargacze błękitne, skaczące nad naszymi głowami, figlarne ośmiorniczki, które tuszem brudzą nasz ekran oraz puste pudła i skrzynie z dynamitem, gwarantujące wybuchową rozrywkę. Jednym słowem: idylla.

Komentarze | czytaj więcej

Max Payne 3

Dodał: Piotr "Maliniak" Malinowski | 30-09-2012 12:14

Czasem koleje losu wiodą takimi krętymi torami, że można w łatwy sposób się wykoleić. Max Payne stracił wszystko – żonę, córkę, przyjaciela, kochankę… nie miał już nic do stracenia a każdą noc spędzał na łykaniu prochów i zalewania formy alkoholem. Pewnego zimowego, barowego wieczoru, Max wpadł w tarapaty zabijając syna lokalnego mafiosy. Przemówiły kule a czas znów zaczął płynąć wolniej…

Komentarze | czytaj więcej

Game of Thrones - Gra o Tron

Dodał: Łukasz "Beheliare" Skibowski | 26-09-2012 21:25

Westeros jest krainą pełną przebiegłych intryg i knowań, w której ludzie o czystych i honorowych sercach zostają pożarci, a ich odrąbane głowy nadziewane są na pal, ku przestrodze innym. Jest krainą, w której zginąć można nie tylko od miecza, ale i od ostrzejszych od ostrza słów, czy kąsającego mrozu. Jest brutalna, niewybaczająca błędów i krwawa.

Komentarze | czytaj więcej

Alan Wake

Dodał: Piotr "Zyggi" Zygmunt | 25-09-2012 18:27

Niemoc twórcza to psychologiczne schorzenie, objawiające się brakiem możliwości twórczej pracy. Dopada najczęściej pisarzy, reżyserów czy dziennikarzy. Po zagraniu w grę „Alan Wake”, której tytułowy bohater zmaga się z tą chorobą, najprawdopodobniej i ja ją złapałem. Dlaczego tak się stało mimo faktu, iż nie jest to zaraźliwe? Przeczytajcie poniższy tekst, a sami się przekonacie.

Komentarze | czytaj więcej

Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier

Dodał: Kamil "Bolognese" Kozakowski | 24-09-2012 18:46

W 2001 roku światło dzienne ujrzał pierwszy Ghost Recon. Była to bardzo taktyczna i trudna gra z gatunku FPS, promowana nazwiskiem sławnego pisarza, Toma Clancy’ego. Wysoki poziom trudności oraz obowiązek unikania bezpośrednich starć i dokładnego analizowania każdego kroku, odstraszył wielu graczy. Dla reszty zaś, stał się niezapomnianym przeżyciem. Dzisiaj, w 2012 roku na półkach sklepowych pojawiła się kolejna odsłona serii, zapoczątkowanej prawie 11 lat temu. Czego możemy oczekiwać od tytułu Ghost Recon: Future Soldier? Już na samym początku powiem, że w ciągu tych jedenastu lat zmieniło się naprawdę bardzo wiele. Będąc szczerym, praktycznie jedynym elementem wspólnym pomiędzy pierwszą odsłoną serii a jej najnowszą częścią jest… tytuł!

Komentarze | czytaj więcej

Anno 2070

Dodał: Mateusz "Polew" Polewczyk | 23-09-2012 20:36

Z czasów drewnianych szałasów, imponujących żaglowców, produkcji tytoniu lub wina, i innych wspaniałych rzeczy, przenosimy się do szaroburej przyszłości, całkowicie zmechanizowanej, pełnej futurystycznej technologii oraz komputerowych, irytujących głosów. Mimo akcji osadzonej w przyszłości, nie zrezygnowano z tak tradycyjnych technik zdobywania pożywienia jak plantacje, chociaż zostały one przystosowane do swoich czasów. Tworzenie i zasiedlanie przestrzeni, to naprawdę sprawiające dużo frajdy wyzwania. W najnowszym Anno brak jakichś znaczących zmian w stosunku do poprzedniczek, ale i tak trudno jest się oderwać od ekranu.

Komentarze | czytaj więcej

FTL: Faster Than Light

Dodał: Jakub "Tupi" Wójcik | 22-09-2012 22:03

Czy kiedykolwiek mieliście ochotę dowodzić statkiem kosmicznym? Jeżeli tak, to Faster Than Light da Wam taką możliwość. Jest to gra, która mniej skupia się na za kontrolowaniu swojego statku, a bardziej na wykonywaniu rozkazów oraz podejmowaniu trudnych decyzji. Na dokładkę, wszystko utrzymane jest w stylu lat 80-tych.

Komentarze | czytaj więcej

Dogfight 1942

Dodał: Piotr "Piotru" Ostrowski | 17-09-2012 21:54

„Dogfight 1942” – to kolejny krok City Interactive w kierunku zawojowania konsol i naszych ukochanych PC-tów. Czym? Symulatorem o tematyce podniebnych walk, prowadzonych podczas II Wojny Światowej. Na rynku odnaleźć można wiele tytułów dotyczących tego okresu, lecz „Dogfight 1942” jest bardziej przystępny i prostszy w odbiorze, przez co wyróżnia się na tle konkurencji. Jeżeli szukasz gry o rozwiniętej fabule, ze znacznymi odwołaniami do kart historii, to źle trafiłeś. Tutaj, Twoje główne zadanie, to strzelać do Niemców i Japońców, starając się jak najczęściej trafiać. Nie pozostaje nam nic innego, jak założyć słuchawki z hełmem na głowę, maskę z tlenem na usta i odpalić zakurzone silniki.

Komentarze | czytaj więcej

Shad'O

Dodał: Piotr "Zyggi" Zygmunt | 17-09-2012 18:39

Kraina snów bywa niezbadana i dziwaczna. Każdy wie, jakie są nocne mary. Czasem trudne do zinterpretowania, a czasem aż nazbyt rzeczywiste. Niekiedy zdarzają się koszmar, które chcemy zapomnieć. Zdarza się jednak, że we śnie musimy bronić swoich wspomnień za pomocą wysoce niebezpiecznych szmaciaków…

Komentarze | czytaj więcej

Starvoid

Dodał: Mateusz "Polew" Polewczyk | 16-09-2012 14:52

Starvoid już na dzień dobry szokuje genialnymi pomysłami na rozgrywkę i zasadami nią rządzącymi. Bije także światowe rekordy. Jest prawdopodobnie jedyną grą na całym ziemskim globie, w którą tuż po premierze nikt nie gra. Oczywiście poza mną, z recenzenckiego obowiązku rzecz jasna, i trzema innymi graczami, od których zawsze dostawałem wciry, tak nawiasem mówiąc.

Komentarze | czytaj więcej

<< poprzednie 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 następne >>
REKLAMA

Created by Notimeo logo
Copyright © GIEROmaniak 2005-2017. Wszelkie prawa zastrzeżone. Strona załadowała się w 5.46 ms.

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania z naszej polityki prywatności. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

x