Zaproponuj newsa Zarejestruj się Zaloguj się Zaloguj z Facebook.com Odzyskaj hasło
Profil na Facebook.com Profil na Facebook.com Profil Twitch.tv
Szukanie zaawansowane

LISTA RECENZJI

Amnesia: Mroczny Obłęd

Dodał: Mateusz "Polew" Polewczyk | 09-03-2012 16:29

XIX wiek, mroczne zamczysko. Nasz protagonista Daniel stracił pamięć po tym jak wypił miksturę amnezji. Chciał zapomnieć o wydarzeniach z przeszłości, a w jednej z pierwszych znalezionych notatek, zostawionych przez bohatera zanim zresetował sobie pamięć, wyznaczył sobie cel zabicia tajemniczego Aleksandra. Podczas tułaczki w strasznym zamku natkniemy się na masę takich listów, dzięki którym dowiadujemy się o przeszłości obu panów. W ten dość specyficzny sposób prowadzona jest fabuła, od czasu do czasu pojawi się też niewiele pokazująca cutscenka.

Komentarze | czytaj więcej

Król Artur II

Dodał: Mateusz "Polew" Polewczyk | 12-02-2012 14:55

Druga część przygód Artura rozgrywa się na Wyspach Brytyjskich, które opanowały złowrogie armie Fomorian. Gra utrzymana jest w klimatach fantasy - na mapie, tuż obok średniowiecznych zamków, farm, wiosek, zielonych polan, niektóre prowincje zajęte przez pomioty spowite są piekielnymi obiektami oraz wszędobylskim, czarnym dymem. Wrażenie mrocznego klimatu potęgują także diabelskie jednostki strzegące swoich terytoriów. Zadaniem Artura jest oswobodzenie Wysp z rąk szatańskich najeźdźców i zjednoczenie Brytanii, której lordowie podzielili się między sobą.

Komentarze | czytaj więcej

Saints Row: The Third - Genkibowl VII

Dodał: Piotr "Piotru" Ostrowski | 04-02-2012 17:03

DLC - Genkibowl VII

Komentarze | czytaj więcej

Dungeon Defenders

Dodał: Piotr "Zyggi" Zygmunt | 26-01-2012 21:08

Nietrudno zauważyć, że gatunek Tower Defense przeżywa teraz swoisty renesans. Idealnym tego świadectwem jest chociażby świetne "Orcs Must Die". "Dungeon Defenders" to gra właśnie tego typu - łączy akcję z wieżyczkową obroną i przy okazji zgrabnie wplata w to wszystko elementy charakterystyczne dla RPG. Przyjrzyjmy się tej interesującej gierce i zobaczmy co ma nam do zaoferowania.

Komentarze | czytaj więcej

Enigmatis: The Ghosts of Maple Creek

Dodał: Łukasz "JoHnyW" Wolski | 08-01-2012 10:10

Enigmatis: The Ghosts of Maple Creek to kolejny twór zabrzańskiego studia Artifex Mundi. Chyba nie zaskoczy Was wieść, że znów stworzyli grę  przygodową typu point 'n' click. W mojej kwestii jest powiedzieć Wam czy to dobra produkcja wykorzystująca sprawdzone rozwiązania, czy też może kolejny odgrzewany kotlet. Zapraszam.

Komentarze | czytaj więcej

Hydrophobia: Prophecy

Dodał: Mateusz "Polew" Polewczyk | 28-12-2011 13:46

Już na pierwszy rzut oka widać, że twórcy Hydrophobii inspirowali się serią gier z Larą Croft w roli głównej. Grywalna postać to kobieta, której nie jest obce strzelanie czy wiszenie kilkanaście metrów nad podłożem. Tutaj jednak nie będziemy szukać starożytnych artefaktów, tylko postaramy się wyjść cało z chaosu jaki panuje na Królowej Świata i spróbujemy przeciwstawić się Neo-maltuzjańskim agresorom. Gra szokuje niesamowitymi efektami i fizyką wody oraz długością samej zabawy, starczającej na zaledwie 4-5 godzin.

Komentarze | czytaj więcej

Time Mysteries: The Ancient Spectres

Dodał: Piotr "Maliniak" Malinowski | 26-12-2011 21:57

Wśród recenzowanych przeze mnie gier nie zabrakło wielkich hitów, kaszanek, gier przeciętnych, a także tych niezależnych, a co za tym idzie. Z nich wszystkich najbardziej nie znoszę wszelakiego rodzaju gier czystko logicznych. Taką właśnie produkcją jest "Time Mysteries: The Ancient Spectres", za którą odpowiada studio Artifex Mundi lubujące się w tego typu grach.

Komentarze | czytaj więcej

WWE '12

Dodał: Piotr "Piotru" Ostrowski | 19-12-2011 20:35

Wrestling to brutalny sport cieszący się największą popularnością w takich krajach jak Stany Zjednoczone, Japonia, Kanada, Meksyk, Wielka Brytania. Jest to jeden z najniebezpieczniejszych rozrywek, która "żyje" dzięki swojej oryginalności i agresywności. Większość walczących wrestlerów to przerośnięte koksy, w wielu przypadkach słynący z przyjmowania zbyt dużych dawek sterydów i środków przeciwbólowych. Aby upiększyć męską krew, pot i łzy na ringu zaczęły również występować seksowne kobiety, słodko walczące ze sobą niczym młode kocięta. Pierwsza część miała premierę 29 lutego 2000r. i zwała się "WWF SmackDown!". Na dzień dzisiejszy wyszło aż 13 różnych tytułów ze stajni THQ, traktujących o tej tematyce. Dziś przeanalizujemy najnowszą część pt. "WWE ‘12".

Komentarze | czytaj więcej

Sid Meier's Civilization V: Game of the Year Edition

Dodał: Kamil "Bolognese" Kozakowski | 15-12-2011 16:42

Na samym początku muszę zaznaczyć, że zrecenzowanie i ocenienie tej gry jest dla mnie niezwykle trudne. Trudność owa bierze się z tego powodu, iż w moim tekście nie testuję piątej części Cywilizacji, ale jej najnowszą edycję, wzbogaconą o kilka DLC i wydaną pod nazwą "Civilization V: Game of the Year Edition". Najnowszą część dzieła Sida Meier'a, mimo licznych uproszczeń i upodobnienia jej do gry planszowej oceniam naprawdę pozytywnie. Niestety, recenzowanego przeze mnie zestawu podstawki z DLC nie mogę ocenić równie dobrze. Dlatego apeluję, aby nie traktować wystawionej przeze mnie oceny jako noty dla "Civilization V", ale odnieść ją do zupełnie nowego produktu wydanego jako "Civilization V: Game of the Year Edition".

Komentarze | czytaj więcej

Ultimate Marvel vs Capcom 3

Dodał: Michał "Czarny_Wilk" Grygorcewicz | 15-12-2011 15:17

Kiedy ponad dwa miesiące temu pisałem recenzję ulepszonej wersji czwartego Street Fightera, zacząłem ją od takiego oto akapitu: Kiedy Capcom wydaje kolejną bijatykę, pewnym można być dwóch rzeczy. Po pierwsze, że będzie ona prezentowała całkiem wysoki poziom wykonania. Po drugie, że jeśli odniesie sukces finansowy, to prędzej czy później pojawi się jej ulepszona, wzbogacona o nowe elementy i postacie specjalna edycja. Albo nawet kilka kolejnych edycji specjalnych. "Ultimate Marvel vs Capcom 3" doskonale wpisuje się w te zdania.

Komentarze | czytaj więcej

<< poprzednie 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 następne >>
REKLAMA

Created by Notimeo logo
Copyright © GIEROmaniak 2005-2019. Wszelkie prawa zastrzeżone. Strona załadowała się w 14.52 ms.

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania z naszej polityki prywatności. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

x