Zaproponuj newsa Zarejestruj się Zaloguj się Zaloguj z Facebook.com Odzyskaj hasło
Profil na Facebook.com Profil na Facebook.com Profil Twitch.tv
Szukanie zaawansowane

LISTA RECENZJI

Assassin's Creed: Revelations

Dodał: Michał "Czarny_Wilk" Grygorcewicz | 21-04-2012 16:33

Serię Assassin's Creed polubiłem już przy pierwszej odsłonie sagi. Monotematyczność zadań, tak chętnie wytykana przez graczy, nie przeszkadzała mi aż tak bardzo żeby popsuć przyjemność z rewolucyjnego systemu poruszania się oraz wyjątkowego klimatu czasów wojen krzyżowych. Część druga zachwyciła mnie jeszcze bardziej i równie chętnie zagrałem w "Brotherhooda", który, choć momentami dawał odczuć nutę wtórności, wciąż zapewniał godziwą rozrywkę. "Revelations" to ostatni "pomniejszy" Assassin's Creed przed nadejściem trójki - domykający historię dotychczasowych protagonistów i umacniający grunt przed nadejściem trójki.

Komentarze | czytaj więcej

Call of Juarez: The Cartel

Dodał: Piotr "Maliniak" Malinowski | 20-04-2012 21:16

"Call of Juarez: The Cartel" to obok “Dead Island" jedna z najnowszych gier wrocławskiego Techlandu, oparta na nowej, 5 wersji autorskiego silniku Chrome Engine. Cała seria jakoś mnie nigdy nie przekonywała. Pierwowzór odstawiłem po przejściu ¾ gry, a po "Więzy Krwi" nawet nie sięgnąłem. Westernowe klimaty jakoś mnie nie ruszają. Tymczasem w "The Cartel" przenosimy się do XXI wieku. Jak ta przeprowadzka wypadła dowiemy się niekoniecznie w samo południe.

Komentarze | czytaj więcej

Wheels of Destruction

Dodał: Piotr "Zyggi" Zygmunt | 09-04-2012 10:31

Coś ostatnio te samochodowe rozwałki popularne się zrobiły, prawda? Reanimacja "Twisted Metal", potem recenzowane przeze mnie "Smash ‘n' Survive", które zostało roztrzaskane i nie przetrwało. Trochę się nam w temacie zrobiło produkcji. Teraz kolejną do odstrzału jest "Wheels of Destruction".

Komentarze | czytaj więcej

Total War Shogun 2: Zmierzch Samurajów

Dodał: Kamil "Bolognese" Kozakowski | 01-04-2012 10:27

Producenci gier zdążyli nas już przyzwyczaić do zalewania rynku komputerowej rozrywki masą, lekko mówiąc, mało rozbudowanych dodatków i DLC, które nie wnoszą wiele nowego do rozgrywki. Z najnowszym dodatkiem do gry "Total War: Shogun 2" miało być zupełnie inaczej. Twórcy zapowiadali przełomowy, i co ważne samodzielny dodatek do swojej osadzonej w feudalnej Japonii strategii. Modyfikacja ta, zwana "Zmierzchem Samurajów", miała sprawić, że Japonia znana z gier stanie się, nie tylko znacznie mniej feudalna, ale i przyciągnie spragnionych nowości graczy przed ekrany monitorów. Jak wyszło w rzeczywistości? Postaram się odpowiedzieć na to pytanie w mojej recenzji.

Komentarze | czytaj więcej

Back To The Future

Dodał: Piotr "Maliniak" Malinowski | 27-03-2012 19:07

Nie jestem jakimś wielkim fanem kina. Toteż po wielu latach sięgnąłem do filmu "Powrót do przyszłości", a właściwie do serii filmu pod tym tytułem, które wyreżyserował Robert Zemeckis. Sama trylogia jest dosyć wiekowa, bo realizowana była w latach 1985 - 1990. Tytuł ten otworzył także drogę do kariery Michaelowi J. Foxowi, który wcielił się w rolę Martina "Marty'ego" McFly'a. Lata świetlne później panowie z Telltale Games wpadli na pomysł kontynuacji przygód Marty'ego i Doktorka w epizodycznej serii gier komputerowych. Jak sprawdził się ten pomysł? Dowiecie się czytając właśnie tę recenzję.

Komentarze | czytaj więcej

Street Fighter X Tekken

Dodał: Piotr "Piotru" Ostrowski | 21-03-2012 20:21

"Street Fighter X Tekken" to niewątpliwie tytuł, który zrewolucjonizuje i zdefiniuje nowe znaczenie słów: sieka, napie*dalanka, destruktor padów. Na nowych jak i odrestaurowanych arenach przyjdzie nam stoczyć pojedynki bohaterami znanymi z gier - "Tekken" i "Street Fighter". Korzenie obydwu tytułów sięgają końcówki XX w., oglądając screeny wcześniej wspomnianych tytułów, można przypomnieć sobie dwuwymiarową grafikę, która wtedy była uznawana za wizualny cud świata. Jedynym miejscem gdzie mogliśmy w nie pograć był salon gier - za odpowiednia opłatą dostaliśmy możliwość poobijania sobie wirtualnych facjat. Po przeprowadzeniu portu pierwszej części "Tekken" na Playstation, zaczęła rosnąć potęga firmy Namco. "Street Fighter" to zdecydowanie podwaliny całego pokolenia bijatyk, nadały nowego znaczenia słowom: "jak należy prać mordę". Następne pokolenia gier tj. "Soul Calibur" czerpały garściami pomysły i innowacje zawarte w "Street Fighter" odpowiednio je modyfikując i rozwijając. Dla mnie najważniejsza w tego typu grach nie jest grafika, muzyka, prezentacja, lecz możliwość wygrania ze swoim kolegą, czyli współzawodnictwo i osiąganie przez to satysfakcji.

Komentarze | czytaj więcej

Airline Tycoon 2

Dodał: Piotr "Maliniak" Malinowski | 16-03-2012 23:53

To nie jest gra dla fanów symulatorów lotu, nie jest przeznaczona także dla zainteresowanych katastrofami lotniczymi. "Airline Tycoon 2" jest tytułem skierowanym do fanów tycoonów maści wszelakiej. Jednak fani pierwowzoru i rozszerzeń typu "First Class" i "Evolution" mogą poczuć się mocno rozczarowani", więc ta recenzja ma być jak najbardziej zachętą dla nowych i przestrogą dla starych wyjadaczy ubranżowionych gier ekonomicznych. Na wstępie mogę napisać tylko jedno - tycoonów ci u nas niedostatek, zwłaszcza tych dobrych, ale na bezrybiu i rak ryba. A więc przekonajmy się jak ten rak smakuje.

Komentarze | czytaj więcej

Final Fantasy XIII-2

Dodał: Michał "Czarny_Wilk" Grygorcewicz | 14-03-2012 19:17

O kryzysie twórczości w japońskiej branży gier wideo mówi się ostatnio coraz głośniej i częściej. Osobiście uważam takie głosy za mocno przejaskrawione, bo nie trzeba daleko szukać, by znaleźć szereg świetnych produkcji z kraju Kwitnącej Wiśni. Ale jedno trzeba przyznać - seria "Final Fantasy", dawniej wręcz czczona przez fanów na całym świecie, od lat nie prezentuje już dawnego poziomu. Wydana przed kilkoma laty "Final Fantasy XIII", choć zebrała całkiem pozytywne oceny, to została ostro skrytykowana za liniowość rozgrywki i brak swobody działania. "Final Fantasy XIII-2" miała naprawić błędy poprzedniczki. I faktycznie naprawiła, choć niestety nie ustrzegła się przy tym popełnienia nowych.

Komentarze | czytaj więcej

Deep Black: Reloaded

Dodał: Mateusz "Polew" Polewczyk | 11-03-2012 10:35

Filmy promujące grę dawały do zrozumienia, że Deep Black: Reloaded to kolejna, niczym nie powalająca gra. Pierwsze etapy jednak pozytywnie mnie zaskoczyły, ale im dalej w grę tym nudniej. Męczą lokacje o identycznych barwach i charakterze, a wymiana ognia z przeciwnikami prędko nuży. Dzięki ustawieniu obiektów na mapach, od razu możemy się zorientować skąd za chwilę wybiegną przeciwnicy i gdzie się ukryją. Pomagają w tym także świecące się (tandeta...) bronie oraz skrzynki z amunicją bądź granatami. Początek nie wskazuje na słabości tej gry. Mamy kolorowe otoczenie, niezłe animacje, broń dającą niezłego kopa oraz akcję na dwóch płaszczyznach: w wodzie i na lądzie. Później docieramy do jakiejś bazy wojskowej, w której ciągle mijamy tak samo wyglądające i nudne pomieszczenia. Strzelaniny to klasyka - my po jednej stronie osłony, wrogowie gdzieś dalej. Czasami próbują do nas dobiec czy zmieniają (bez logiki) pozycje.

Komentarze | czytaj więcej

Smash \'N\' Survive

Dodał: Piotr "Zyggi" Zygmunt | 09-03-2012 16:46

W zasadzie to nie wiem jak rozpocząć recenzję. Dana została mi gra, której tytuł mówi o niej wszystko i na tym, na dobrą sprawę, mógłbym zakończyć. Chociaż, miło by było z mojej strony gdybym okazał się na tyle wspaniałomyślny, by was ostrzec odpowiednią argumentacją przed wyrzuceniem pieniędzy w błoto. Nie przedłużając już niepotrzebnie wstępu: Panie i Panowie, przed wami Smash 'N' Survive.

Komentarze | czytaj więcej

<< poprzednie 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 następne >>
REKLAMA

Created by Notimeo logo
Copyright © GIEROmaniak 2005-2019. Wszelkie prawa zastrzeżone. Strona załadowała się w 6.49 ms.

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania z naszej polityki prywatności. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

x