Zaproponuj newsa Zarejestruj się Zaloguj się Zaloguj z Facebook.com Odzyskaj hasło
Profil na Facebook.com Profil na Facebook.com Profil Twitch.tv
Szukanie zaawansowane

LISTA RECENZJI

Medal of Honor: Warfighter

Dodał: Kamil "Bolognese" Kozakowski | 26-11-2012 11:50

„Gra powstała we współpracy z jednostką wojskową GROM” - głosi dumnie napis, umieszczony na okładce i z tyłu pudełka gry Medal Of Honor: Warfighter. Równie obiecująco prezentuje się wizualna strona ów okładki. Możemy bowiem zauważyć na niej polskiego żołnierza ze wspomnianej już jednostki specjalnej GROM. Niestety, po otwarciu opakowania jest już znacznie gorzej, albowiem pomimo bardzo wysokiej ceny produktu, wewnątrz znajdujemy tylko jedną, czarno-białą kartkę z „instrukcją” oraz dwie kolorowe reklamowe ulotki, no i rzecz jasna płyty z grą. Co prawda, polscy wydawcy gier zdążyli już przyzwyczaić nas do żałosnego poziomu wydawniczego, ale jednak mimo wszystko uważam, że oryginalna, legalnie zakupiony przez gracza za wysoką ceną tytuł powinien oferować coś więcej. No nic, moim zadaniem jest jednak recenzja gry Medal Of Honor: Warfighter, a nie sposobu jej wydania.

Komentarze | czytaj więcej

The Book of Unwritten Tales

Dodał: Piotr "Maliniak" Malinowski | 25-11-2012 23:31

Gry przygodowe typu point&click często stają się legendami gatunku. Na rynku pojawiło się dotychczas mnóstwo pozycji tego typu, których wiele stało się ikonami. Każdy z nas zagrywał się w Larry’ego, Hopkins FBI czy Syberię. Ostatnio jednak dobrych gier przygodowych mamy jak na lekarstwo. Myślałem, że „The Book of Unwritten Tales” jest kolejnym przeciętniakiem jakich sporo ostatnimi czasy. Jednak bardzo się myliłem i niemalże zakochałem się w tym tytule.

Komentarze | czytaj więcej

Halo 4

Dodał: Piotr "Piotru" Ostrowski | 19-11-2012 22:37

[i]Uniwersum Halo to ciągła walka genetycznie zmodyfikowanych ludzi - Spartan z Obcymi. Spartanie, to twory laboratoryjne o zwiększonym refleksie, sile, szybkości myślenia, w zamian za brak przeżywania uczuć, empatii i bólu. Już za paręset lat, o ile dobrze pójdzie, to właśnie oni staną w obronie Twoich praprapraprawnuków. Master Chief – osoba przewodząca Spartanom, ratuje Wszechświat w każdej kolejnej części, i tak w kółko. Zdziwiłbym się, gdyby ktoś inny był bohaterem tej sagi. Nie stawiałbym na to, że tak błaha historia przerodzi się w osiem części gry, a jednak jest to możliwe. Jak zwykle wcielamy się w postać ww. Master Chiefa, który zresztą nie zrobi nic innego, jak ocali znów galaktykę. Jaki jest więc cel Obcych? Poznać tajemnicę tytułowego Halo, świata, który z kształtu przypomina pierścień. Każdą z części serii tworzyła załoga Bungie, lecz czas musi mieć zmienne. Od 2009 roku berło władzy wpadło w ręce 343 Industries, co znacznie zrewolucjonizowało całą sagę i dodało jej ostrego smaku. Gotowi przeczytać świetną recenzję? Do dzieła.

Komentarze | czytaj więcej

Deadlight

Dodał: Mateusz "Polew" Polewczyk | 18-11-2012 19:33

Historia kołem się toczy. Deadlight porzuca obecne w najnowszych tytułach standardy rozgrywki i powraca do założeń swojego starego dziadka – Mario. Co prawda, nie ma tutaj skakania wrogom na głowę, ani zbierania gwiazdek, grzybków czy innych tego typu rzeczy. Produkcja ukazana jest w widoku 2D, gdzie cały czas trzeba przeć naprzód, a konkretniej cały czas w prawą stronę. Po raz kolejny mamy na celowniku grę o zombie apokalipsie. Nasz bohater, który być może jest potomkiem asasynów, potrafi wykonywać akrobacje, jakie się włoskiemu hydraulikowi nie śniły.

Komentarze | czytaj więcej

Darksiders 2

Dodał: Jakub "Tupi" Wójcik | 16-11-2012 21:30

Darksiders 2 jest najnowszą produkcją wydaną przez Vigil Games Developers. Tytuł to kontynuacja oraz uzupełnienie wydarzeń przedstawiony w pierwszej części, wydanej w 2010 roku. Podobnie jak poprzednik, druga wersja stawia na bardzo mocną akcję, która mimo wielu bardzo dobrych elementów, posiada w sobie kilka błędów. Można powiedzieć, że tytuł opiera się na dużej liczbie sprawdzonych już elementów. Tak oto mamy przygody jak w Legendzie Zeldy, akcję łudząco podobną do tej z God of War, elementy platformowe rodem z Księcia Persii oraz dźwięk przypominający genialny soundtrack z Władcy Pierścieni. Oczywiście to nie jest zła rzecz – połączenie tych niesamowitych części w jedną całość sprawiło, iż otrzymaliśmy bardzo dobry produkt. Każdy z zapożyczonych elementów mimo tego, że spotkaliśmy ją już wcześniej, została w bardzo trafny sposób rozbudowana. Darksiders 2 zapewnia nam długą i bardzo dobrą zabawę, a fani gier akcji z pewnością odnajdą się w nowym tytule Vigil Games Developers.

Komentarze | czytaj więcej

Abyss: The Wraiths of Eden

Dodał: Mateusz "Polew" Polewczyk | 10-11-2012 20:33

Abyss: The Wraiths of Eden to produkcja z gatunku „hidden object”, czyli ukrytych przedmiotów. Nie sprowadza się to jednak wyłącznie do zabawy w odnajdywanie wymaganych elementów. W gruncie rzeczy, jest to przygodówka z krwi i kości, według starych założeń i standardów. Mamy tutaj sporo lokacji, mnóstwo ciekawych i fajnych zagadek oraz masę fragmentów poszukiwawczych. A wszystko w fenomenalnej, komiksowej oprawie.

Komentarze | czytaj więcej

XCOM Enemy Unknown

Dodał: Piotr "Zyggi" Zygmunt | 08-11-2012 08:30

„Czy ja jestem masochistą?” – zadałem sobie pytanie, nim odpaliłem tą grę. Po chwili namysłu, jaką zajęło mi osiem godzin rozgrywki, mogłem stwierdzić jednoznacznie, że tak. Z dumą przyjmowałem kolejne ciosy, które zadawała mi najnowsza produkcja Firaxis Games. O czym mowa? Drodzy Państwo, z dumą przedstawiam oddział specjalny do zwalczania nachalnych istot pozaziemskich, oraz tajną paramilitarną organizację XCOM. Zestawienie to zapewniło mi jedne z najlepszych godzin, jakie spożytkowałem na owej produkcji w tym sezonie. Prezentuję „XCOM Enemy Unknown” - gra taktyczno-ekonomiczna, która na tydzień pozbawiła mnie życia i sprawiała, iż myślałem tylko jaki ruch wykonam w swojej turze i jak odpowiedzą na to moi przeciwnicy.

Komentarze | czytaj więcej

Sleeping Dogs

Dodał: Kamil "Bolognese" Kozakowski | 05-11-2012 21:15

Gra, której miało nie być. Tak w skrócie można określić najnowsze dzieło United Front Games. Dlaczego? Pierwotnie, tytuł ten miał być kontynuacją serii „True Crime” z podtytułem „Hong Kong”. Pierwszy wydawca, firma Activision zadecydował jednak, iż gra nie posiada odpowiedniego potencjału i zrezygnował z jej wydania. Potencjał dostrzegł z kolei Square Enix, który zainteresował się produkcją ludzi z United Front Games i postanowił dać im szansę, przejmując projekt oraz biorąc go pod swoje skrzydła. Twórcy zmuszeni byli tym samym zmienić tytuł, albowiem seria „True Crime” przynależy prawie do Activision. W związku z tym, produkcja ujrzała światło dzienne jako Sleeping Dogs. Tym samym, gra, której miało nie być, na całe szczęście jest, a Activision, krótko mówiąc, ma czego żałować.

Komentarze | czytaj więcej

I Am Alive

Dodał: Piotr "Maliniak" Malinowski | 04-11-2012 20:03

Wyobraź sobie, że wracasz sobie spokojnie z wakacji do swojego rodzinnego miasta i przecierasz oczy ze zdumienia. Wokół jedna wielka ruina jak po trzęsieniu ziemi i zdajesz sobie sprawę, że to było właśnie to. Nie wiemy skąd wracał Adam Collins, ale właśnie taki krajobraz zastał po powrocie do Haventon. Jego los spoczywa teraz w rękach gracza.

Komentarze | czytaj więcej

Cortex Command

Dodał: Jakub "Tupi" Wójcik | 02-11-2012 22:02

Cortex Command wygląda zdumiewająca na pokazach gry oraz intryguje każdego nieobeznanego widza. Posiada genialny „retro” smaczek, który wraz z doskonałą grafiką, cofa nas do czasów produkcji 16-bitowych. Widzimy to zwłaszcza, gdy postacie drążą wielkie tunele lub na ekranie pojawiają się ogromne wybuchy. A wszystko to z niewiarygodną dbałością o każdy szczegół.

Komentarze | czytaj więcej

<< poprzednie 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 następne >>
REKLAMA

Created by Notimeo logo
Copyright © GIEROmaniak 2005-2017. Wszelkie prawa zastrzeżone. Strona załadowała się w 6.06 ms.

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania z naszej polityki prywatności. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

x