Zaproponuj newsa Zarejestruj się Zaloguj się Zaloguj z Facebook.com Odzyskaj hasło
Profil na Facebook.com Profil na Facebook.com Profil Twitch.tv
Szukanie zaawansowane

LISTA RECENZJI

Steel Battalion: Heavy Armor

Dodał: Piotr "Piotru" Ostrowski | 21-07-2012 19:09

"Steel Battalion: Heavy Armor" to gra akcji stworzona przez znane studio Capcom, które słynie z produkcji jak np. "Resident Evil", "Street Fighter", "Bionic Commando", czy "Devil May Cry". Jest to więc gra, która jest pierwszym eksperymentem po "Rise of Nightmares" na polu gier na Kinecta. Tytuł sugeruje, że mamy do czynienia z ciężką artylerią, w tym wypadku będą to Vertical Tanks podobne do maszyn zwanych AT-ST z "Gwiezdnych Wojen". Akcja w grze ma miejsce w Stanach Zjednoczonych 2082 roku pańskiego. Obejmujemy sterowanie nad pilotem wspomnianej chodzącej machiny wojny w najświętszym celu uwolnienia Ameryki. Z początku dodam, że można się do ww. tytułu zrazić przez zbyt krótki samouczek, lecz po przebrnięciu przez parę pierwszych misji zakochamy się w grze na zabój. Zapowiada się więc ekstra ciekawie.

Komentarze | czytaj więcej

LEGO Batman 2: DC Super Heroes

Dodał: Piotr "Piotru" Ostrowski | 21-07-2012 18:57

"LEGO Batman 2: DC Super Heroes" to powiew świeżości w całej serii gier spod znaku firmowego "LEGO". Produkcja ta powstała w studiu Traveler's Tales, które słynie ostatnimi czasy z tworzenia wszelakiej maści przygodówek. Kontynuacja różni się od prequela odświeżoną grafiką, mówionymi dialogamimi, sandboxem i nowymi zagadkami zmuszającymi nasz mózg do wydajniejszego i logiczniejszego myślenia. Choć jest to tytuł przeznaczony dla dzieci w każdym wieku, to gwarantuję, że niektóre zagadki nie są łatwe i z pewnością będziemy musieli nieraz pomagać swoim pociechom. O reszcie zmian i ciekawostek przeczytacie w poniższej recenzji, do której was gorąco zachęcam.

Komentarze | czytaj więcej

Resident Evil: Operation Raccoon City

Dodał: Kamil "Bolognese" Kozakowski | 21-07-2012 18:51

Wydarzenia z 1998 roku, które miały miejsce w Raccoon City są znane doskonale ogromnej części graczy. Wybuch epidemii wirusa zamieniającego ludzi w zombie w czasie ostatnich czternastu lat został ukazany już z wielu stron i wielu kontekstach. Mimo wszystko, po czternastu latach udało się wyciągnąć coś zupełnie nowego z tamtych wydarzeń. Co takiego innowacyjnego mogli wycisnąć jeszcze ludzie z Capcom, z tak wydawałoby się wyeksploatowanego już pomysłu? Ano, mogli, rozkazując nam tym razem stanąć po stronie Umbrelli.

Komentarze | czytaj więcej

Warlock – Master of the Arcane

Dodał: Mateusz "Polew" Polewczyk | 21-07-2012 18:43

Warlock przeszedł praktycznie bez żadnego echa, po cichutku przemykając sobie gdzieś na uboczu. Oglądając galerię z tej gry po raz pierwszy, miałem wrażenie, że ktoś się pomylił i wstawił obrazy z Cywilizacji V. Jednak dziwaczne jednostki, w tym szkielety i magowie, przekonały mnie, że mam do czynienia z klonem najnowszego dzieła Sida Meiera. Mimo podobieństw ta gra jest niesamowicie grywalna i wciąga jak diabli oferując godziny pełne wrażeń i dobrej zabawy. Tutaj klasyczne sformułowanie "jeszcze jedna tura" zostało zastąpione przez "minimum dziesięć tur".

Komentarze | czytaj więcej

Mad Riders

Dodał: Jakub "Tupi" Wójcik | 21-07-2012 18:31

Gdzieś pomiędzy likwidowaniem zombie w Dead Island oraz przeżywaniem niebezpiecznych przygód na dzikim zachodzie w Call of Juarez, polski developer firma Techland postarała się umilić nam czas wyścigami arcade. Na początku otrzymaliśmy średniego Nail'd czyli wyścigi, w których mogliśmy poczuć prawdziwą prędkość oraz uczestniczyć w szalonych wyścigach. Poza niewielkimi dodatkami do wypróbowanego wzoru oraz usprawnieniu wielu aspektów otrzymaliśmy remake - Mad Raiders. Niestety, najnowsza gra polskiego studia powiela błędy starszego brata.

Komentarze | czytaj więcej

Przygody TinTina

Dodał: Piotr "Maliniak" Malinowski | 21-07-2012 18:24

Świat komiksem stoi. Szczególne piętno na kulturze odcisnęły nie tylko te amerykańskie od Marvela, ale także francuski "Asterix" oraz belgijskie "Przygody Tintina". Kto z was nie zna tego rudzielca? Na pewno nie raz rzucił wam się w oczy. I zrobił to po raz kolejny, tym razem na komputerach i konsolach do gier.

Komentarze | czytaj więcej

DiRT Showdown

Dodał: Kamil "Bolognese" Kozakowski | 21-07-2012 18:13

Czy nie masz czasami dość grzecznej, technicznej jazdy samochodem po torze, w taki sposób w jaki chcą od Ciebie tego twórcy gry? Czy nie miałbyś ochoty złamać reguł i zamiast skupiania się, aby po prostu rozpędzić się i przywalić w samochód rywala? Jeśli masz, to znakomicie. Albowiem właśnie na rynku ukazał się "Dirt: Showdown" - gra dla wszystkich stęsknionych fanów "Destruction Derby" i wszystkich innych graczy, którzy serii "Destruction Derby" już nie pamiętają, ale mimo to chcieliby trochę zdemolować inne samochody. Zapomnijcie o technicznej jeździe i omijaniu przeciwników, tym razem uruchamiamy silniki po to by pojeździć dziko i pod żadnym pozorem nie omijać pojazdów naszych konkurentów. Walkę czas zacząć!

Komentarze | czytaj więcej

Order of War

Dodał: Mateusz "Polew" Polewczyk | 21-07-2012 08:10

Oglądając trailery i screeny produkcji studia Wargaming.net wyimaginowałem sobie tę strategię jako świetnego RTSa, w którym to gracz będzie narzucać swoją strategię i wykorzysta jednostki wojskowe według własnego uznania na wielkiej, otwartej mapie. Chyba liczyłem na odświeżoną wersję Sudden Strike'a bądź Bliztkriega i srogo się zawiodłem. Moje oczekiwania nie spełniły się zupełnie, ale wcale się nie załamałem. Order of War zazwyczaj dyktuje warunki na polu bitwy, ale mimo tego jest grą niezłą.

Komentarze | czytaj więcej

Jagged Alliance: Back In Action

Dodał: Mateusz "Polew" Polewczyk | 21-07-2012 07:49

Jagged Alliance: Back in Action na pierwszy rzut oka wygląda naprawdę smakowicie. Rekrutacja najemników, dobór sprzętu i umiejętności, eksploracja mapy, odbijanie i obrona sektorów oraz wszelkie zagrywki taktyczne mogły uczynić z tej gry znakomitą produkcję. Jednak tego nie zrobiły, ponieważ elementy te zostały wykonane niedbale, a w niektórych sytuacjach zostały nawet spartaczone. Dlatego oczarowanie bardzo prędko zmienia się tutaj we frustrację.

Komentarze | czytaj więcej

Binary Domain

Dodał: Piotr "Zyggi" Zygmunt | 04-06-2012 21:55

Arnold Schwarzenegger powiedział kiedyś I'll be back jako Terminator. Wojna z maszynami długo czekała na swój powrót, ale tym razem nie ze strony Skynetu, a prosto z Japonii. Roboty znowu się wkurzyły i trzeba znaleźć kogoś kto je spacyfikuje. Sarah Connor została jednak zastąpiona niesfornym oddziałem Rust Crew, a fabuła zmieniona w totalny misz masz w którym nie do końca wiadomo o co chodzi, a wątek zakręca tak ostro, że wypadamy z trasy... O czym mowa? Binnary Domain zawitało na PC, byśmy mogli nakopać maszynom do stalowych tyłków i raz na zawsze pokrzyżować ich nikczemne plany zapanowania nad światem. Boże, ale kicz...

Komentarze | czytaj więcej

<< poprzednie 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 następne >>
REKLAMA

Created by Notimeo logo
Copyright © GIEROmaniak 2005-2019. Wszelkie prawa zastrzeżone. Strona załadowała się w 6.36 ms.

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania z naszej polityki prywatności. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

x