Zaproponuj newsa Zarejestruj się Zaloguj się Zaloguj z Facebook.com Odzyskaj hasło
Profil na Facebook.com Profil na Facebook.com Profil Twitch.tv
Szukanie zaawansowane

LISTA RECENZJI

Gemini Rue

Dodał: Piotr "Maliniak" Malinowski | 14-12-2011 21:27

Stary glina i egzekutor w jednym, oraz królik doświadczalny. Takich dwóch, jak ich trzech, to nie ma ani jednego. Do tego klimat rodem z takich filmów czy gier jak "Blade Runner" ("Łowca Androidów"), "Deus Ex" i inne. Zostajemy wrzuceni w świat ponury, mroczny, mokry i przepełniony zbrodnią. Naszym celem będzie jak zwykle walka ze złem i ponowne nadanie znaczenia słowu "braterstwo". Czas na "Gemini Rue", będzie dosyć nietypowo...

Komentarze | czytaj więcej

Hearts of Iron III: Semper Fi

Dodał: Łukasz "JoHnyW" Wolski | 14-12-2011 19:41

Krótki wstęp

Komentarze | czytaj więcej

Afterfall: Insanity

Dodał: Mateusz "Polew" Polewczyk | 08-12-2011 17:43

Po zmianie daty premiery i wielu miesiącach oczekiwania, debiutancka produkcja ludzi z Nicolas Games Intoxicate wreszcie ujrzała światło dzienne. Tytuł ten już przed premierą wywoływał wiele spekulacji zmuszając ludzi do refleksji na temat powodzenia tej gry. Polski Fallout, bo tak okrzyknięto produkcję, został już oceniony przez graczy, niestety niezbyt pozytywnie. O Afterfall'u ostatnio było dość głośno, najpierw twórcy wyszli z pomysłem ciekawej promocji dla graczy, a niedawno ktoś próbował manipulować ocenami. Jaka jest zatem ta gra? W iście polskim stylu.

Komentarze | czytaj więcej

L.A. Noire

Dodał: Piotr "Maliniak" Malinowski | 08-12-2011 11:51

Jest taka gra, którą jedni dostali i mogli się nią cieszyć, a drudzy patrzyli z zazdrością, ocierali cieknącą ślinę, patrzyli smutnymi, tęsknymi oczyma i mieli nadzieję,  że i oni dostaną. Pragnęli by Miasto Aniołów, było naprawdę anielskie, chcieli zwalczać zbrodnie, stać na straży porządku publicznego. Ich marzenia zostały spełnione. Posiadacze blaszaków również dostali możliwość nabycia swojego egzemplarza "L.A. Noire". Wszyscy rozwiązywali kryminalne zagadki, i żyli długo, i szczęśliwie.

Komentarze | czytaj więcej

The Ball

Dodał: Piotr "Zyggi" Zygmunt | 06-12-2011 20:48

Ktoś pamięta stare, dobre "Kula World" na PSX? Nie? Hańba! Natychmiast nadrobić, a potem wrócić do tego tekstu. A tak zupełnie na poważnie. Gry logiczne w mainstreamie nigdy nie cieszyły się dużą popularnością. Co innego wśród gier Indie. World of Goo na przykład. Niewiele osób lubiło myśleć do momentu kiedy wśród dużych i popularnych produkcji pojawił się "Portal". Wtedy nagle okazało się, że gracze jednak lubią łamigłówki. Nie trzeba było dużo czekać by pojawiło się coś, co w pewnym stopniu będzie "Portala" przypominało. Ale co ma "Kula World" do przygód małomównej Chell? Zobaczcie sami - oto "The Ball".

Komentarze | czytaj więcej

Batman: Arkham City

Dodał: Kamil "Bolognese" Kozakowski | 06-12-2011 16:18

Trochę ponad dwa lata temu miałem ogromną przyjemność recenzowania gry "Batman: Arkham Asylum". Jak wielka była to dla mnie przyjemność najlepiej ilustruje chyba fakt, że ów tytuł nie tylko otrzymał ode mnie mocną "dziesiątkę", ale również został wybrany moją grą roku 2009. Jak fenomenalna i wyśmienita była tamta próba przeniesienia przygód Człowieka-Nietoperza do świata wirtualnej rozrywki nie muszę chyba nikomu przypominać, albowiem nietrudno było nie usłyszeć o tej pozycji przez okres ostatnich dwóch lat. Tak spektakularny sukces musiał oczywiście doprowadzić do stworzenia kontynuacji przygód Batmana. Prawdę powiedziawszy niepokoiłem się trochę o losy kontynuacji gry "Batman: Arkham Asylum", nie byłem pewien czy twórcy dadzą radę osiągnąć perfekcyjny poziom poprzedniczki i niesamowicie wysoko położoną poprzeczkę, którą sami sobie postawili. Czy byli w stanie? Mam nadzieję, że dowiecie się tego czytając ową recenzję.

Komentarze | czytaj więcej

The Lord of the Rings: War in the North

Dodał: Piotr "Piotru" Ostrowski | 05-12-2011 17:46

John Ronald Reuel Tolkien. Mówią ci coś te imiona i nazwiska? Nie? To bardzo źle. J. R. R. Tolkien to nieżyjący już poliglota (mówiący biegle w 30 wymarłych już językach), autor najlepszej trylogii fantasy, która podbiła serca milionów i wraz z postępem czasu stała się niewątpliwie arcydziełem i wspaniałą podwaliną innych fantastycznych książek. Nazwa wspomnianej trzyczęściowej sagi to "Władca Pierścieni", która do teraz sprzedana została w ilości 150 milionów kopii. John nie dorobił się zbytnio w życiu, ponieważ tworzył przeszło 100 lat temu i jego powieści nie były na czasie. Na jego dorobku życiowym zarobił najwięcej jego syn - Christopher wydając później przeredagowanego "Hobbita" i opowieści zwane "Silmarillion" nawiązujące bezpośrednio do trzyczęściowej sagi o pierścieniu. Kolejną ciekawostką jest, że "Forbes" ocenił zarobki roczne Johna gdyby jeszcze żył i opiewają one na całe 23 miliardy dolarów. Kolejną grą wydaną pod patronatem syna Tolkiena jest "Bitwa na Północy" odnosząca się do historii dziejącej się równolegle do książkowej.

Komentarze | czytaj więcej

Saints Row 3

Dodał: Piotr "Piotru" Ostrowski | 29-11-2011 21:58

"Saints Row" to seria gier stworzonych przez studia THQ i Volition Inc., a wydanych w Polsce przez CD Projekt. Jako główny bohater poruszasz się po sandboxowym świecie, obserwujesz zachodzące w nim komiczne zachowania i rozrabiasz używając broni palnej i białej. Trudno nie zauważyć tu nawiązań do serii "Grand Theft Auto". Całość dopełniają szalone loty jednostkami powietrznymi bądź drifty, które wykonywać będziemy kradzionymi samochodami. Punktem G "Saints Row: The Third" jest to, czego "GTA"  nigdy nie miało - wariackich akcji rodem z psychiatryka.

Komentarze | czytaj więcej

Insane 2

Dodał: Michał "Czarny_Wilk" Grygorcewicz | 19-11-2011 13:47

Pierwsze "Insane" było jedną z tych produkcji, które pojawiają się na rynku, zdobywają całkiem niezłe oceny i choć następnie szybko robi się o nich cicho, to zbierają wokół siebie niewielkie, ale wierne grono fanów, które nawet w kilka lat po premierze wciąż z rozrzewnieniem wspomina stary tytuł. Sam swego czasu przy offroadowej produkcji studia Invictus bawiłem się naprawdę nieźle, więc wiadomość o rozpoczęciu prac nad kontynuacją przyjąłem z niemałą radością. Czy rosyjskie studio stworzyło tytuł równie udany co pierwsze "Insane"? Cóż, nie do końca...

Komentarze | czytaj więcej

Football Manager 2012

Dodał: Kamil "Bolognese" Kozakowski | 19-11-2011 12:58

Czy nie marzysz czasem o tym, aby jako trener naszej reprezentacji, sięgnąć razem z biało-czerwonymi po tytuł mistrza przyszłorocznych Mistrzostw Europy? Czyż nie chciałbyś stać się trenerem, który dokona historycznego wyczynu i po piętnastu latach przerwy wprowadzi polski zespół klubowy do Ligi Mistrzów? A może masz zupełnie inne cele i pragnienia związane z piłkarskim światem i niekoniecznie z naszym krajowym podwórkiem? Nieważne jak wielkie i na ile prawdopodobne one są oraz jakiej drużyny dotyczą, najwyższa pora abyś mógł je zrealizować. Przed Wami "Football Manager 2012", tytuł który pozwoli spełnić wasze piłkarskie marzenia.

Komentarze | czytaj więcej

<< poprzednie 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 następne >>
REKLAMA

Created by Notimeo logo
Copyright © GIEROmaniak 2005-2019. Wszelkie prawa zastrzeżone. Strona załadowała się w 9.88 ms.

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania z naszej polityki prywatności. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

x