Zaproponuj newsa Zarejestruj się Zaloguj się Zaloguj z Facebook.com Odzyskaj hasło
Profil na Facebook.com Profil na Facebook.com Profil Twitch.tv
Szukanie zaawansowane

LISTA RECENZJI

Driver: San Francisco

Dodał: Piotr "Maliniak" Malinowski | 18-11-2011 20:13

"Driver: San Francisco" jest piątą odsłoną słynnej serii, która swój początek miała w 1999 roku. Głównym zamysłem twórców było od zawsze to, że wcielamy się w rolę tajnego gliniarza, który swoim wozem zwalcza przestępców w mieście. O ile pierwsza część osiągnęła sukces komercyjny, o tyle kolejne wydania zbierały coraz słabsze noty. Tę zniżkową tendencje ma przełamać właśnie "San Francisco", gdzie podobnie jak w trzeciej grze wcielamy się w niejakiego Tannera i znów depczemy po piętach (a raczej trzymamy się tylnego zderzaka) niejakiego Jericho - zbira jakich mało.

Komentarze | czytaj więcej

Uncharted 3: Drake\'s Deception

Dodał: Dariusz "Graczdari" Palinowski | 03-11-2011 18:23

Tegoroczna jesień jest bardzo gorąca i obfituje w masę niesamowitych premier. Nowy "Batman", "Gears of War", "Battlefield" czy "Forza". Do tego wielkiego grona dołącza kolejny wielki gracz - "Uncharted 3". Rok 2011 jest dla Playstation 3 kolejnym, w którym na premierę exclusivów nie można absolutnie narzekać - kolejne części "Killzone", "Motorstorm" czy "Resistance". Inną sprawą jest to, że wiele z tych gier mimo przyzwoitych ocen, tak naprawdę zawiodło pod względem jakościowym, ale i komercyjnym. Sytułację ma tą zmienić nowa produkcja Naughty Dog - ostatni wielki tegoryczny ex na konsolę Sony.

Komentarze | czytaj więcej

Off-Road Drive: Rajdy Bezdroży

Dodał: Michał "Czarny_Wilk" Grygorcewicz | 27-10-2011 19:28

Kiedy nieco ponad rok temu pisałem zapowiedź "Off-Road Drive", w jej ostatnim akapicie wyraziłem przekonanie, że choć nowa produkcja 1C-Avalon ma spore szansę podbić serca fanów realistycznych zmagań z bezdrożami, tak graczy kontakt z rajdami dotąd mających jedynie za pośrednictwem "Dirta" czy "Motorstorma" gra od siebie odstraszy. Cóż, ironią losu, będąc typowym przedstawicielem tej drugiej kategorii, otrzymałem okazję sprawdzenia w praktyce mojej własnej teorii.

Komentarze | czytaj więcej

Battlefield 3

Dodał: Dariusz "Graczdari" Palinowski | 27-10-2011 18:01

Wojnę czas zacząć - tymi słowami można podsumować premierę "Battlefield 3" i zbliżającej się wielkimi krokami produkcji Infinity Ward - "Call of Duty: Modern Warfare 3". Nie jest wszak tajemnicą, że producenci obu gier toczą od kilku miesięcy prawdziwą wojnę o to, która gra będzie lepsza.  Jako pierwszy swoje działa wytacza EA DICE. Jak potężne są to argumenty, i czy zdołają przebić silnie już ugruntowane pozycje przeciwnika, dowiecie się z poniższej recenzji, która została opracowana na podstawie wersji na Xbox'a 360. Gorąco zapraszam do czytania.

Komentarze | czytaj więcej

Wolf Team

Dodał: Mateusz "Polew" Polewczyk | 21-10-2011 15:54

Rynek darmowych gier z mikropłatnościami powiększa się w zastraszającym tempie. Niektóre produkcje stawiają wyłącznie na zarobek, podczas gdy inne zaskakują grywalnością. "Wolf Team" z pewnością potrafi dostarczyć sporo satysfakcji i zabawy, ale to za prawdziwą gotówkę kupimy ekskluzywne pukawki bądź stroje dające przewagę na polu bitwy.

Komentarze | czytaj więcej

Forza Motorsport 4

Dodał: Piotr "Piotru" Ostrowski | 16-10-2011 11:12

Czwórka to liczba symbolizująca porządek i powtarzalność. "Forza Motorsport 4" to tytuł, który opiera się na wieloletniej recepturze na "udany symulator wyścigów". Wraz z postępem lat "Turn 10 Studios" brnie cały czas do przodu tworząc gry zgodne z dzisiejszym postępem graficznym panującym na rynku gier wideo. W tej grze główną rolę gra klimat znany tylko nieznacznej grupie maniaków motoryzacyjnych. Lubisz głośny ryk silników? Wiesz co to V8 i znasz spalanie Mercedes-Benz SLS-AMG? A może wiesz jakie kołpaki dobrać do R15? Jeżeli odpowiadasz bez zająknięcia na każde pytanie to z pewnością należysz do tego grona.

Komentarze | czytaj więcej

FIFA 12

Dodał: Piotr "Maliniak" Malinowski | 08-10-2011 17:20

Sezon czas zacząć! Nadeszła nowa, jeszcze lepsza, jeszcze piękniejsza i jeszcze bardziej odwzorowująca boiskową rzeczywistość "FIFA 12". Co najważniejsze, jest to ta sama gra na wszystkich trzech największych platformach, tj. PS3, XBOX360 i PC. To istotna wiadomość dla graczy! Jak grało mi się w nową "FIFĘ" opowiem wam za chwilę, a więc otwórzcie szeroko oczy i usta ze zdumienia (tak na zapas) i śledźcie wzrokiem linijka po linijce recenzję najnowszego dzieła panów z EA.

Komentarze | czytaj więcej

Men of War: Wietnam

Dodał: Piotr "Maliniak" Malinowski | 06-10-2011 18:55

"Do widzenia Ameryko, dzień dobry Wietnamie" - to słowa piosenki, która otwierała czołówkę filmu "Full Metal Jacket" w reżyserii Stanleya Kubricka, którego połowa akcji toczyła się w Wietnamie, innym reprezentantem jest jak najbardziej "Czas Apokalipsy". Czy gry o Wietnamie były rewelacyjne? Raczej nie bardzo. O ile "Call of Duty: World At War" robiło wrażenie, o tyle "Vietcong" i inne tego typu kwiatki przyprawiały mnie o ból zębów. A jak na tle tych wszystkich gier wypada najnowsze dzieło Rosjan z 1C? O tym przekonacie się w trakcie lektury...

Komentarze | czytaj więcej

Rock of Ages

Dodał: Michał "Czarny_Wilk" Grygorcewicz | 05-10-2011 16:03

Namnożyło się nam ostatnio gier z gatunku Tower Defense. Większość to tworzone na jedno kopyto kolejne niskobudżetowe wariacje na temat tego samego, ale od czasu do czasu zdarzają się wyjątki, które odróżnia czy to wysoka jakość - jak w przypadku "Plants vs Zombies" - czy też oryginalność wykonania. "Rock of Ages" zdecydowanie kwalifikuje się do tej drugiej kategorii.

Komentarze | czytaj więcej

Gears of War 3

Dodał: Piotr "Piotru" Ostrowski | 04-10-2011 20:16

Marcus Felix? Dominic Santiago? Parowóz Cole? Nic nie mówią ci te nazwiska? No to cholernie źle, najwyższy czas nadrobić braki. "Gears of War" to najbardziej znany i lubiany Third-Person Shooter, który znalazł wielu zwolenników zarówno na platformie PC jak i na X360. Dzięki temu, że pierwsza część miała premierę na PC, komputerowi maniacy z przerostem ego mogli odpalić ją na swoich prywatnych stacjach komputerowych. Gra zyskała horrendalnie wysokie noty i już na samym początku mogła pochwalić się lepszą sprzedażą niż "Halo 2". I od tego rozpętało się piekło...

Komentarze | czytaj więcej

<< poprzednie 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 następne >>
REKLAMA

Created by Notimeo logo
Copyright © GIEROmaniak 2005-2024. Wszelkie prawa zastrzeżone. Strona załadowała się w 8.13 ms.

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania z naszej polityki prywatności. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

x