Zaproponuj newsa Zarejestruj się Zaloguj się Zaloguj z Facebook.com Odzyskaj hasło
Profil na Facebook.com Profil na Facebook.com Profil Twitch.tv
Szukanie zaawansowane

LISTA RECENZJI

Skulls of the Shogun

Dodał: Dariusz "Graczdari" Palinowski | 08-03-2013 15:00

Każda osoba posiadająca konsolę Xbox 360, na pewno wie, że Microsoft oprócz sporego asortymentu gier „retail”, ma też potężną bazę produkcji mniejszych, których cena oscyluje w granicach kilkudziesięciu złotych. Choć gierki te robione są przez niewielkie studia deweloperskie, często jakością biją wielkie tytuły dostępne w sklepach za grubą gotówkę. Wiadomo oczywiście, że i tutaj zdarzają się lepsze i gorsze pozycje, nie zmienia to jednak faktu, że w XBL mamy znacznie częściej do czynienia z pomysłowymi produkcjami, na których warto zawiesić oko. Jednym z takich tytułów jest stworzone przez małe studio 17-BIT, Skulls of the Shogun.

Komentarze | czytaj więcej

Run'N'Gun

Dodał: Łukasz "Jerycho" Służałek | 08-03-2013 09:24

Mobile, mobile jak tam dróżka? No właśnie – jak tam? Stwierdzenie dosyć trafne – mamy do czynienia z grą mobilną, w której sama rozgrywka porusza się mocno wobec wytyczonej ścieżki, gdzie napotykamy liczne przeszkody. „Dróżka” bywa zatem bardzo często wyboista. Można śmiało powiedzieć, że to istna droga przez piekło. W tym momencie dochodzimy do meritum: co tak właściwie jest przedmiotem recenzji?

Komentarze | czytaj więcej

Tomb Raider 2013

Dodał: Dariusz "Graczdari" Palinowski | 06-03-2013 01:00

To, że kiedyś pojawi się nowa odsłona Tomb Raidera było pewne jak Boże Narodzenie w grudniu. Który wydawca zrezygnowałby z tak znanej i dochodowej marki? Myślę, że żaden – nawet, jeśli ostatnie produkcje przyjmowane były różnie, a magiczna pani Croft nie przyciąga tak jak dziesięć lat temu. Ostatnia część o pt. Underworld ukazała się w 2008 roku i udowodniła, że forma serii drastycznie spadała. Powielanie starych pomysłów i ubieranie ich w nowe szaty jakoś niespecjalnie się sprawdziło, wiec ludzie z Crystal Dynamics zaszyli się w kalifornijskiej siedzibie i zaczęli majstrować. Myśleli, myśleli, aż wreszcie narodził się pomysł o „restarcie”! „Zmienimy Larę – powiedzieli sobie - zmodyfikujemy rozgrywkę i zobaczymy co z tego wyjdzie”. I oto jest – zupełnie nowa odsłona, którą nazwano po prostu…Tomb Raider. Jaki jest efekt kilku lat pracy? Czy nastał nowy początek? Serdecznie zapraszam do recenzji.

Komentarze | czytaj więcej

The Critter Chronicles

Dodał: Krystian "Kris" Zuń | 28-02-2013 16:03

The Critter Chronciles to gra z gatunku przygodówek, zrealizowana w konwencji point & click. W rzeczywistości jest to prequel The Book of Unwritten Tales, jednej z najlepszych przygodówek ostatnich lat. Czy twórcom udało się powtórzyć sukces wspomnianego tytułu? Na te i wiele innych pytań odpowiedź da poniższa recenzja.

Komentarze | czytaj więcej

Dante's Inferno

Dodał: Paweł "Inferno" Ozon | 22-02-2013 16:40

Dante's Inferno to dynamiczny, nastawiony na rozgrywkę dla jednego gracza slasher, luźno nawiązujący do opus magnum słynnego włoskiego pisarza, Dantego Alighieri. Za grę odpowiedzialne jest doświadczone studio EA Games. Wcielając się w postać Dantego ruszamy do piekła, aby odzyskać naszą ukochaną Beatrycze. Jest to jeden z motywów zaczerpniętych z "Boskiej komedii" wspomnianego wcześniej autora. Jesteście gotowi na przekroczenie bram piekieł? Niestraszny wam widniejący nad nimi napis: „Porzućcie wszelką nadzieję, wy, którzy tu wstępujecie”? W takim razie zapraszam…

Komentarze | czytaj więcej

Defense Grid: The Awakening

Dodał: Dariusz "Graczdari" Palinowski | 22-02-2013 00:46

"Defense Grid: The Awakening" to debiutancki projekt amerykańskiego dewelopera Hidden Path Entertainment, który ostatnio bardziej znany jest z kontynuacji legendarnej serii sieciowych strzelanek pt. Counter Strike. Recenzowana gra należy do gatunku "Tower Defense" - jest to podkategoria RTSów. Do zadań gracza należy bronienie wyznaczonego obiektu przed coraz liczniejszymi grupami przeciwników. Czynimy to za pomocą uzbrojenia, które rozstawiamy na wybranych przez siebie miejscach planszy. Muszę przyznać, że "Defense Grid" to jedno z moich pierwszych dłuższych spotkań z tym gatunkiem i i okazało się ono spotkaniem zaskakująco dobrym. W teście tym, prócz podstawowej części o podtytule "The Awakening" wydanej w roku 2008 przyjrzę się również dodatkom, a w szczególności ostatnio wydanemu „Containment”. Zachęcam do zapoznania się z materiałem.

Komentarze | czytaj więcej

Deluxe Ski Jump 4

Dodał: Dariusz "Graczdari" Palinowski | 20-02-2013 21:37

Pamiętacie grę pt. "Małysz"...znaczy "Deluxe Ski Jump"? 12 lat temu mówiono, że gra w nią połowa Polski, a druga połowa najpewniej nie ma komputera. Oczywiście jest to stwierdzenia nieco na wyrost, ale faktem jest iż produkt Mediamond w kraju nad Wisłą był szalenie popularny i to nie bez powodu. Wszak na sukces fińskiej produkcji nałożył się też konkretny wynik sportowy. Adam Małysz niszczył na skoczniach całego świata, co do dziś wspominam z niesamowitym sentymentem. Od wydania legendarnej wersji 2.1 minęło 12 lat... teraz mamy czwórkę. Jak wygląda na tle poprzednika? Zapraszam do recenzji.

Komentarze | czytaj więcej

Special Forces: Team X

Dodał: Mateusz "Polew" Polewczyk | 19-02-2013 23:23

Wrzuć do Unreal Engine’u grafikę z Borderlands, system osłon z Gears of War, tempo akcji oraz system rozwoju postaci z Call of Duty, wymieszaj, dobrze zoptymalizuj, zmieść to wszystko w około 700MB i Special Forces: Team X gotowe. To zaskakujące, że można stworzyć przyjemny wieloosobowy shooter, zajmujący tak niewiele miejsca na dysku. Niestety, serwerów nie jest dużo, jednak wystarczająco, by zawsze znaleźć parę do wyboru.

Komentarze | czytaj więcej

Marvel Super Hero Squad Online

Dodał: Kamil "Bolognese" Kozakowski | 19-02-2013 21:48

Czy zastanawialiście się kiedyś (chociaż prawdopodobnie nie) cóż takiego porabialiby superbohaterowie w latach dziecięcych, gdyby już wtedy nimi byli? Studio Gaziiiilion Entertainment postanowiło wreszcie usunąć wszelkie wątpliwości graczy, którzy głowią się nad tym problemem. Odpowiadam więc na Wasze pytanie: otóż robiliby to samo, co robią teraz, czyli walczyli ze złem, tylko w nieco bardziej cukierkowych, kolorowych i mniej brutalnych okolicznościach.

Komentarze | czytaj więcej

Emergency 2013

Dodał: Łukasz "Beheliare" Skibowski | 19-02-2013 01:57

Wszystkie dzieci marzą, aby w przyszłości zostać strażakiem, policjantem albo lekarzem. Niewielu wprawdzie te dziecięce pragnienia w dorosłym życiu realizuje, ale jest i taka grupa, która swój cel osiąga. Jeśli marzenie się nie spełniło, a jednak nadal coś w was wzbudza potrzebę bohaterskich czynów – z pomocą przychodzi Emergency 2013.

Komentarze | czytaj więcej

<< poprzednie 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 następne >>
REKLAMA

Created by Notimeo logo
Copyright © GIEROmaniak 2005-2017. Wszelkie prawa zastrzeżone. Strona załadowała się w 7.64 ms.

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania z naszej polityki prywatności. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

x